BSF2012 te Budel
Na een lange winterstop gingen we vandaag met zijn allen naar Budel voor het eerste bondsschuttersfeest (BSF) van 2012. We verwachtten na de regen zonnenschijn, maar dat was er niet van gekomen. We zijn slechtweer schutters, maar dat wisten al velen van jullie. In de optocht hadden we een paar mensen met een nieuwe missie; een nieuwe commandant en een nieuwe tanbour-maître, het ging erg goed, zeker voor de eerste keer. Volhouden Patrick (Aben) en Constance (Sauren), jullie komen er wel. Ook ons koningspaar mocht gezien worden, een mooi paar die ook hoge ogen scoorde bij de beoordelingen. Verder valt er niet veel te vertellen over die dag, het was nat en heel koud, maar wel erg plezierig... Maar dat wisten jullie natuurlijk al. Wij zorgden zelf wel voor veel moppen en "sjeale zeiver". We zorgden zelfs voor een kleine ramp op het terrein, onze Paula (Aben) sloeg met bank en al om en viel erg ongelukkig zodat een ambulance haar moest komen ophalen. Ze kwam gelukkig wel weer terug met een zeer pijnlijke schouder. Heel veel beterschap en we hopen dat het snel weer beter met haar zal gaan, ze is niet te missen in 't Sjötteheukske. Dan nu de uitslagen:
Bordjesdrager 168 punten
Vaandeldrager 168 punten
Commandant 135 punten
Beste Defilé 153 punten
Mooiste Geheel 159 punten
Beste Houding 156 punten
Koningspaar 174 punten
Schietwedstrijden:
1e zestal 18-18-18-17, tiende plaats
2e zestal 18-18-18-17, vijfde plaats
3e zestal 17-18-16, zesde plaats
4e zestal 18-17-17, vijfde plaats
 
GSF2012 te Maasmechelen (Grenslandfeest)
Afgelopen zondag vertrokken we vol goeie zin naar Maasmechelen, niemand wist waar het terrein precies lag dus was het eventjes zoeken. Op een gegeven moment reden wij met de sjuttekar voorop in een kleine file en na wat zoekwerk vonden we ook het feestterrein. De optocht was in één woord SPANNEND. Het leek wel de tour de france maar dan in België. In de optocht reden er zogenaamde volgauto’s mee, die overal tussendoor crosten. Met gevaar voor eigen leven (grapje) liepen we door eenzaam verlaten straten, waarschijnlijk sliep iedereen in Maasmechelen nog maar dan hebben wij en de andere schutterijen ervoor gezorgd dat ze tenminste wakker zijn geworden. Na terugkomst op het terrein waren er de terreinwedstrijden te weten ons koningspaar trad op en we hadden twee solisten. Toen begon het schieten en zoals ik vorige week heb verteld zijn wij regenweer schieters. De resultaten zijn er dan ook naar:
1e zestal 18-17-17
2e zestal 16-18-16
3e zestal 16-16-17
4e zestal 16-17-18 een opgaande lijn ga zo door
In de optocht hadden we een totaal score van 933 punten een gedeelde 6-7 plaats. Ons koningspaar had een 3e plaats met 84,5 punten. De solisten deden het ook goed, Sanne had 77 punten en Kim had 80 punten...
De terugreis was snel een feit en jawel hoor deze vonden we zonder te hoeven vragen. Op naar het volgende feest in Altweerterheide a.s. zondag, daar zullen we door de straten van de Hei paraderen en ons beste beentje voorzetten, hopelijk ook wat schieten betreft.
 
BSF2012 te Altweerterheide
Na een mooie optocht( dit jaar door het dorp) met veel publiek langs de kant, kwamen we iets wat verhit terug in de sjuttewei. Na de verkoeling, deze was goed geregeld door de ehbo, hadden we vier solisten die optraden voor een vriendelijke jury. Ook ons koningspaar zette weer hun paasbeste gezicht op en vertrokken voor de keuring. Daarna de verkleedpartij en op naar de schietboom……. We keken en bedachten dat het weer mooi weer was, het zonnetje stond erg veraderlijk en menigeen had er flinke last van. Zo ook die van ons. Geen enkel zestal wist alle 18 bölkes naar beneden te knallen en ook de tweede ronde lukte het ons maar niet. We wisten dus dat we snel huiswaarts konden keren en dat hebben we dan ook maar gedaan, volgende keer misschien beter??? Evengoed was het een leuk feestje en ook best wel gezellig, alleen jammer dat het zo snel gedaan was. We hebben nu een weekje rust en daarna gaan we naar Baexem voor het derde bondsfeest.
Mooiste geheel 158punten
Beste defile 160 punten
Beste houding 169 punten
Commandant 160 punten
Vaandeldrager 185 punten een tweede plaats
Bordjesdrager 186 punten een derde plaats goed zo Frank het hoogste aantal punten van iedereen
Koningspaar 168 punten
Solisten
Aaron 77 punten
Jasper 77 punten
Sanne 77 punten
Kim   86 punten
Schieten
1e zestal 17-18
2e zestal 17-16
3e zestal 16-17
4e zestal 16-16
 
BSF2012 te Baexem
Afgelopen zondag gingen wij naar Baexem voor het derde bondsfeest van dit seizoen. Na een mooi optocht waarbij wij heel veel schutterijen tegen kwamen( en dus ook eens konden zien hoe dat zij liepen) kwamen we iets-wat verregend terug op het feestterrein. We probeerden droog en warm te worden voor het schieten begon, maar dat lukte niet zo goed. Ook tijdens het schieten kwam de regen gestaag naar beneden. Voor ons is dat goed want we zijn slecht-weer schutters. De eerste ronde ging dan ook voor bijna iedereen goed alleen het vierde liet één bölke staan. De tweede ronde regende het niet meer en was het alleen nog maar koud wat voor ons betekende dat we minder goed schoten. Toch mocht er gekaveld worden door het eerste en  derde zestal. Na de opwarming in de tent togen we weer naar de schietboom, waar nog een tweetal ronden werd gekaveld, daarna mocht iedereen naar huis voor de welverdiende warme douche en droge kleren.  
Uitslagen optocht
Opening: 157 punten
Beste defile: 168 punten
Mooiste geheel: 150 punten
Beste houding: 169 punten
Commandant: 170 punten
Vaandeldrager: 142 punten
Bordjesdrager: 159 punten
Schieten
1e zestal: 18-18-17-17, een 10 plaats
2e zestal: 18-15
3e zestal: 18-17-18-16
4e zestal: 17-18, een vijfde plaats  
Zoals jullie kunnen lezen waren de schietprestaties niet zo heel slecht en zijn we opweg naar de top. Al met al een mooi feest met weer de nodige schele zeiver, opbeurende woorden en gevonden voorwerpen. Het korps was kompleet, voor het eerst dit seizoen,want we hebben ons Eefje weer teruggekaapt van Rooy. Fijn meid dat je weer terug bent.  
Komende zondag is het kermis in het dorp maar toch gaan wij naar Wessem voor het dekenale feest. Maar eerst lopen we op zondagmorgen mee met de processie. Kermismaandag staan we weer paraat voor de traditionele schuttemis en de huldigingen op het plein. We hopen u op een van deze activiteiten te treffen, want het doet ons goed om te weten dat er ook bij ons supporters zijn die ons een warm hart toedragen. Komende donderdag komen we weer langs de deur met bloemen en we hopen dat u dan ook aan ons denkt.
Wij wensen u fijne kermisdagen...
De totale uitslagen zijn via deze link te bekijken
Decenaal Schuttersfeest te Wessem 10 juni 2012
Na een mooie processie die we met heel veel schutters gelopen hebben gingen we na de lunch naar Wessem. Hier hadden we een mooie optocht, echt ols waardig. Veel publiek en enthousiasten mensen. Na terugkomst in de wei kreeg iedereen zijn natje en droogje. Daarna naar de schietboom, en ja hoor het was weer te mooi weer. Alleen het eerste zestal trok zich daar deze keer niks van aan en schoot alle 18 bolkes tot poeier. Bij de rest wilde het weer eens niet lukken……. Gevolg was dat alleen het eerste hoefde te kavelen. Zij hadden echter veel supporters want bijna iedereen bleef zitten te kijken. Iedereen was benieuwd wat we tijdens de optocht voor prijzen hadden gehaald maar de uitslagen lieten lang op zich wachten. Eindelijk was het zover en konden we naar de tent voor de uitslagen welke helemaal niet tegenvielen. Mooi vond de jury ons en daar sloten we ons helemaal bij aan, eindelijk eens een jury die ons kon waarderen ( deze jury mag ook jureren op een bonsdfeest ha ha) Mooie resultaten dus in de optocht en wat minder bij het schieten, jammer maar we kunnen niet overal het beste in zijn. Over kermis maandag kan ik nu nog niks schrijven want bij het ter perse gaan van dit contactblad hadden we die dag nog niet gehad, volgende week dus meer hierover.
Uitslagen optocht
Beste defile, mooiste geheel en beste houding: 3de plaats
Commandant: 3de plaats
Vaandel drager: 1e plaats, geweldig
Bordjesdrager: 3e plaats kei goed Rens
Schieten
1e zestal 18-18-18-18-18-18-18-17 een 4de prijs
2e zestal 16
3e zestal 16
4e zestal 15
 
BSF2012 te Nederweert
We kunnen het weer (een beetje). Een sjieke optocht hebben we gehad in Nederweert, veel publiek en niet al te lang. Daarna weer naar boom vier….kijken…..bedenken en goed schieten….ja hoor soms lukt het ons! Een paar schoonmaakfoutjes daar gelaten ging het ons voor de wind. De eerste twee zestallen hadden 18 punten en de volgende twee 17. Daarna de tweede ronde en daar schoten die van Neeritter alles tot poeier. Mooi resultaat en op naar het kavelen, waar we weer heel redelijk schoten…….toen nog maar een ronde en daarna was het gedaan maar hadden we wel weer enkele prijzen in de wacht gesleept, dit was dus een goeie generale voor over twee weken.
Uitslagen optocht  
Mooiste geheel 156 punten
Beste houding 170 punten
Beste defile 160 punten
Bordjesdrager 171 punten (goed zo Frank ga zo door)
Vaandeldrager 165 punten
Commandant 132 punten
Koningspaar 168 punten  
Uitslagen schieten
1e zestal 18-18-18-18-16
2e zestal 18-18-17: een 7de prijs
3e zestal 17-18-18-16: een 7de prijs
4e zestal 17-18-15: een 5de prijs  
Op het naar OLS, waar we goed ons best zullen doen, in de optocht, bij de solisten en natuurlijk ook bij het schieten…………..      
De totale uitslagen zijn via deze link te bekijken.
 
OLS2012 te Ellikom
Op weg naar Ellikom… Het was de week van de overwinning voor onze twaalf schutters. Op woensdag wonnen we de onderlinge wedstrijd met Hunsel en op donderdag deden we hetzelfde met de Manestraat. Vrijdag gingen we op bezoek bij Hunsel en ook daar lieten we hun een poeppie ruiken door geen enkele misser te noteren, toch hadden we geen 4x 18 punten want je moet de bolkes wel in de goeie volgorde raken, wat iemand niet is gelukt, maar beter op vrijdag en steekje laten vallen dan op zondag bij de grote wedstrijd….. Toen naar Ittervoort voor de oude gemeente beker, we keken, zagen en ja hoor ook die wedstrijd wonnen we zonder te missen. We hoefde niet eens te kavelen. We kregen de mooie beker uitgereikt door Dhr Truijen ( daar is de beker ook naar vernoemd) en er hoorde ferme kussen bij. Na lovende woorden vertrok iedereen huiswaarts om zich voor te bereiden op de grote dag.
De grote dag
Met goeie zin en vol goede moed vertrokken we rond de klok van 11 uur naar Ellikom. En groot langgerekt terrein strekte zich voor ons uit en we liepen daar dan ook de nodige meters voordat we bij de materiaalwagen kwamen. Nadat we alles hadden gepakt en de nodige zeiver hadden verkocht vetrokken we naar het opstelterrein. Mooi gelegen en het bleek al snel dat het een korte optocht zou worden…….maar het was niet OLS waardig, alleen onze hunselse vrienden konden voor ons juichen ( dank hiervoor) en soms deed het publiek een beetje mee, maar toch hebben we zo nu en dan genoten. Daarna weer de lange weg terug naar de auto voor de nodige verfrissingen en verkleedpartijen. Toen naar boom 15, kijken, denken, beginnen en toen…………..toen ging het mis. Er werden geen 18 bolkes naar beneden geschoten maar slechts 17. Dat is dus 1 te weinig…….. We wilden wel graag maar soms wil men iets te graag en gaat het dus een beetje verkeerd. Daarna gingen we naar onze vrienden kijken van Hunsel en Ell en ook daar ging het niet goed…..het zal toch niet aan ons hebben gelegen? Ittervoort had wel 2 keer 18 punten en konden dus gaan kavelen, we hebben er naar gekeken en ze mogen teruggaan as. Zaterdag, bij deze wensen we ze veel succes.
Wij konden de bonnen gaan opmaken en enkele leden konden nog extra bonnen gaan kopen, we hebben er uiteraard een eigen feestje van gemaakt. In optocht (samen met enkele achterblijvers van Hunsel) togen we rond 9 uur naar de bus waar we vertrokken naar Itter om daar verder te feesten, het was weer lang onrustig bij ons in het dorp.
Nu gaan we genieten van onze vakantie maar niet voordat we op 8 juli ons dorpsfeest organiseren, We hopen u daar te treffen, dan maken we er samen een welgeslaagde dag van. Tot ziens op 8 juli...
UITSLAGEN:
houding optocht - 332 punten - 27e plaats
kleding - 335 punten - 26e plaats
defile - 351 punten - 7e plaats
commandant - 344 punten - 13e plaats
vaandeldrager - 344 punten - 28e plaats
koningspaar - 515 punten - 30e plaats
koningin - 532 punten - 31e plaats
solist (Sanne v.d. Ende) - 803 punten - 5e plaats
 
BSF2012 te Ospeldijk
Hallo mensen van Neeritter. Op zondag 19 augustus zouden wij te gast zijn bij de schutterij van Ospeldijk. Maar u weet ook dat het die dag veel te warm was... dus werd het een weekje uitgesteld, met grote dank hiervoor. Zaterdag 25 augustus was er evengoed voor de bond EMM het persoonlijke kampioenschap gepland, dit vond evengoed doorgang en werd geteld over de resultaten van 4 bondsfeesten in plaats van 5. We namen met 8 leden deel, wat een aardig groepje vormde onder de schietboom. Al snel moesten een aantal leden worden getroost, het ging die dag niet van zelf. Na de pauze begonnen we op echte kleine bölkes te schieten en we concludeerde dat sommigen daar nog eens flink op moesten oefenen. De zon stond achter de schutter, iets wat het schieten niet gemakkelijker maakte. We zijn echter trots op de leden die aanwezig waren en volgend jaar proberen we het opnieuw.
Uitslagen zaterdag:
- Astrid van Deuren: 2e schot mis
- Marianne van de Ende: 5e schot mis
- Sanne van de Ende: 5e schot mis
- Bea Kruijtzer: 5e schot mis
- Mark Aben: 27e schot mis
- Constance Sauren: 29e schot mis
- Wendy Peijmen: 42e schot mis
Een geweldig resultaat, een dikke proficiat voor iedereen.
Daarna kwam de zondag, waar we toch te gast waren in Ospeldijk. De regen kwam met bakken uit de lucht naar beneden, maar het waren geen 40 graden buiten. We vallen dit seizoen van het ene uiterste in het andere, maar niet getreurd, het was wederom een feestje. Na de regen kwam de zonneschijn en die hebben we best wel gezien daar in Ospeldijk. Het was dan ook nodig, na de soms ferme regen. De paraplu's waren volop in de meerderheid. De optocht was mooi en ondanks het weer, werden we door veel publiek begroet. Bedankt lieve mensen, dat jullie de regen trotseerden om naar ons en de anderen te kijken.
Na de optocht hadden we een soliste, namelijk Kaydee Peijmen, die optrad met de blokfluit. Ze gaf een mooie uitvoering, iets dat resulteerde in puntentotaal van 80.9 Heel hoed meid, we zijn heel trots op je. Van iedereen EINE DIKKE PROFICIAT.
Het schieten begon en het ging ons de eerste ronde erg goed af, 3 keer 18 en 1 keer 17 punten haalden we naar beneden, de volgende ronde was iets minder. Daarna eten en de harken wisselen en toen... begon de zon weer te schijnen en hadden ze de bölkes iets kleiner gemaakt, alleen het 4e kon dat niet deren en ze schoten alles tot poeier. Na deze kavelronde was het voorbij voor ons en konden we naar huis om ons voor de tweede keer droge kleren aan te trekken. Iets wat voor sommige leden nodig was...
Uitslagen optocht:
Mooiste geheel 171 punten
Beste houding 151 punten
Beste defile 176 punten
Bordjesdrager 164 punten
Vaandeldrager 171 punten
Commandant 171 punten
Koningspaar 167 punten 
Uitslagen schieten:
1e zestal 18-18-18-17
2e zestal 18-17-16
3e zestal 18-15
4e zestal 17-18-18: een 4de prijs 
 
Nu zijn we aan het einde van het schuttersseizoen, maar niet voordat we op 23 september koningsschiten gehouden hebben, nadere berichtgeveing hierover volgt snel via deze site. We hopen dat u genoten heeft van de verhalen over het afgelopen seizoen, wij vonden het in ieder geval erg leuk om deze met jullie te delen. We willen jullie graag uitnodigen om naar het koningsschieten te komen zodat we gezellig samen een glaasje kunnen heffen op het afgelopen seizoen en natuurlijk ook op onze nieuwe koning. 

Facebook

facebook

Contact

Secretariaat:
De Wal 60
6015 AX Neeritter
tel: +31 (0) 475 565617
  
Sjotteheukske Neeritter
Huikenstraat 1a
Neeritter
tel: +31 (0) 475 565790